Varför gå en fallskyddsutbildning?

Att gå en fallskyddsutbildning är ett måste om du arbetar på höga höjder. Du kan hitta en fallskyddsutbildning hos Windings. Idag är fallolyckor en av de vanligaste anledningarna till olika arbetsrelaterade skador och dödsfall i Sverige. När ett arbete ska göras på över 2 meters höjd, så är det ett måste med fallskydd. Enligt Arbetsmiljöverket så är det arbetsgivaren som ska se till så att du har tillräckligt goda kunskaper både teoretiskt och praktiskt för din arbetsuppgift. För att få det, så är det ju bra att gå en utbildning!

Bra fallskyddsutbildningar hos Windings

Hos Windings finns det en mycket bra fallskyddsutbildning. Utbildningen i sig börjar med det teoretiska och avslutas med praktiska övningar. I teoridelen får du lära dig allt du behöver veta innan du tar dig upp på höga höjder. När det gäller det praktiska så kommer du bland annat få lära dig hur du använder fallskyddsutrustning på rätt sätt.

  • I kursen så kommer bland annat detta gås igenom:
  • Varför behövs fallskydd?
  • Fallskyddsutrustning och hur den används
  • Om olyckan ändå händer
  • Din riskbedömning innan höjdarbete.
  • Praktisk firning inkl. räddning.

Windings utbildning inom fallskydd utgår från arbetsmiljöföreskrifterna AFS 1981:14, 2001:3, 2006:6 och BS8454:2006.

Gå en påbyggnadskurs

När du har gått första fallskyddsutbildningen hos Windings så kan du ta deras påbyggnadsutbildning. I denna del gås det bland annat igenom saker som hur räddningsutrustningen fungerar och mycket mer.

Utöver fallskyddsutbildningar så kan du hos Windings även hitta en hel del andra bra kurser och utbildningar som kan vara bra för olika yrken och arbetsuppgifter.